fbpx

Schaarste en tekorten; aan de orde van de dag

Wat is dat toch op het moment?

De schaarste is enorm! Wat je ook wilt kopen, het lijkt bijna onbetaalbaar en totaal uit verhouding te zijn.

Schaarste in spullen en materialen, maar ook schaarste in tijd, aandacht, focus, contact bij iedereen…..
Een tekort in zo’n beetje alles en daarentegen zouden we meer dan ooit overvloed moeten ervaren op alle gebieden. Want hé, corona is weg dus hoppa door met ons leven van pré-corona….

Want waar Corona nu ‘voorbij’ is en we onze vrijheid weer terug hebben, lijken we meer dan ooit moeilijker vooruit te komen.
Het is een gekke tegenstelling die we ervaren. We kunnen nu toch alles weer? De bankrekening gevuld na 2 jaar langs niets uitgegeven te hebben. We mogen overal heen en iedereen ontmoeten, maar de weerstand die we daarin voelen is heel tegenstrijdig.

Want ja, ik moet zuinig zijn met de energie die ik heb, ik moet keuzes maken en dat vinden we lastig. Waar we 2 jaar lang hunkerden naar vrijheid en zelf weer wilden kiezen, is het moment nu daar dat dat weer kan en nu lukt het soms gewoon simpelweg niet.

Hoe kan het?

Het gevoel van tekort ervaren in deze onzekere periode in een wereld waarvan we allemaal voelen dat deze hevig aan het veranderen is, maakt ons wiebelig.

 

Het gevoel dat je pas op de plaats moet maken om jezelf omhoog te houden, omdat het onzeker en onveilig voelt, is een vervelend gevoel en je kan het niet goed vatten en begrijpen (met je hoofd…..).
Eigenlijk worden we in deze tijd meer dan ooit teruggeworpen op onze basale gevoelens en angsten.

Hoe zag jouw ‘buikperiode’ eruit? Was er overvloed of schaarste? Was er overvloed aan verbinding, voeding, zuurstof en vertrouwen? Of ervaarde je als minimensje bij jouw moeder in de buik al een tekort aan liefde, verbinding, voeding en vertrouwen?

Je kan je voorstellen wanneer hier het primaire gevoel van tekort ligt, dit als een rode draad door je leven loopt. Te pas en te onpas ligt het gevoel van tekort op de loer. Niet dat je dat wilt, maar omdat het je overvalt.
Een kleine trigger is al voldoende om dat gevoel van schaarste en tekort weer te ervaren. Dat uit zich dan in gedachten als:
– ik ben niet goed genoeg in mijn werk
– mijn man geeft mij niet voldoende waardering
– ik kan mijn geld maar een keer uitgeven, dus houd even de hand op de knip
– onzekere gevoelens
– snel gevoel hebben overprikkeld te zijn
– weinig energie en behoefte om de batterij op te laden

 

Dit allemaal is niet erg, het is ‘slechts’ een cadeau vanuit jouw (prenatale) opgroeien en werpt je terug op jouw overlevingsmodus die je als kleintje in de buik van jouw moeder hebt gekend.
Het tegenovergestelde van TEKORT is OVERVLOED. Dus wanneer je een tekort ervaart, schiet je hele systeem aan en schiet je in je overlevingsmodus om dit gevoel van ‘tekort’ te lijf te gaan en je staande te houden. Met alle beperkte gedachten en nare gevoelens van dien.

Maar wat is eigenlijk je allergrootste behoefte…… het gevoel dat er voldoende is, overvloed is. Dat je niet op je qui-vive hoeft te zijn of er voldoende geld, aandacht, tijd en energie is. Dat je niet beperkt kunt geven en uitgeven, maar dat er overvloed is.

Daarom is het juist zo belangrijk dat je in deze tijd, wanneer je tekort ervaart, overvloed gaat opzoeken in de zin van verbinding! Die verbinding met anderen en gezelschap voelt soms overweldigend en misschien wel supereng. Maar echt! Het is dé remedie om de tekort-gevoelens te lijf te gaan. Gevoelens en overtuigingen die als baby bij jouw moeder in de buik zijn ontstaan. Nu niet meer nodig en aan de orde, ze plagen je slechts!!

Dit is nou de pré, en perinatale psychologie! Wil jij leren hoe je jouw eigen geboorteverhaal succesvol kunt inzetten? Hoe je weer energie kunt krijgen en voorbij je geboorteverhaal kunt komen, dan is GIK first Step en Next Level het programma iets voor jou.

Jouw klanten willen niet meer zwelgen in hun ellendige verhalen, niet meer alle oud zeer ophalen vanuit het verleden. We willen met zijn allen vooruit en vooral genieten en fun hebben.
Iedereen zijn geboorteverhaal, hoe ellendig deze ook is geweest, hij bevat prachtige parels!!! Die parels mag je pakken en in gaan zetten. Juist die baby die veel te vroeg geboren is, en misschien wel heeft liggen vechten voor zijn leventje is strijdlustig en vastberaden. Geweldige parels die jou in het hier en nu helpen om vooruit te komen in privé en business.

Of die baby waarvan zijn moeder 9 maanden lang heeft gerookt en moest vechten voor genoeg voeding en zuurstof. Juist deze personen hebben in het hier en nu een geweldig doorzettingsvermogen en weten zich goed staande te houden in een omgeving die eigenlijk niet altijd goed voor hem is. Dat is ook een enorme kracht om je te ontwikkelen op zowel zakelijk als privé gebied.

Dus tijd om van je SHIT JE HIT te maken. Meer dan ooit willen we met elkaar vooruit en niet alleen meer terugkijken naar ellende en hierin blijven hangen en zwelgen.

Op dit moment kan je instappen in het GIK programma waarbij een live dag is inbegrepen. Volgende week donderdag al, 9 juni van 10.00 – 16.30 uur in Apeldoorn. En ja… mogelijk ervaar je TEKORT aan tijd, TEKORT aan energie en TEKORT aan vervoer om te komen. Maar hé……. juist dan is het goed om te voelen dat juist de verbinding, contact en aandacht met elkaar op zo’n dag jezelf en jouw bedrijf een grote boost kan geven.

Voel je welkom!!!

Maak van je shit je hit!