fbpx

Babybehoefte In Kaart: ondersteun met Geboorte In Kaart

Fantastisch dat jij als professional betrokken bent bij de begeleiding van baby’s en hun ouders! Door te werken met deze jonge doelgroep kunnen problemen en ongemakken al in een vroeg stadium worden herkend en aangepakt. Hierdoor is er zoveel meer rust in een jong gezin.

Met de innovatieve en unieke benadering van Geboorte In Kaart zullen baby’s en hun ouders zich echt begrepen en ondersteund voelen door jou als professional. Jij zult het verschil voor hen gaan maken!

Ons babyprogramma neemt je mee door de zwangerschap, geboorte en het eerste levensjaar. Daarnaast hebben we een speciale kaartenset ontwikkeld die jou als babyprofessional ondersteunt. Voor verschillende geboortepatronen worden specifieke behoeften van baby’s beschreven, waardoor jij jouw begeleiding en plan van aanpak heel gericht kunt maken voor ouders. Je wordt als het ware de brug tussen de baby en zijn ouders.

Ontdek de waarde van ons uitgebreide babyprogramma. Door te werken met onze prachtige materialen, kan jij jonge gezinnen zeer succesvol begeleiden. 

Hiervoor betaal jij geen € 1199,- maar NU € 749,- excl. BTW.
Hiermee ben je direct klaar om ouders te ondersteunen met unieke materialen.

Je kunt ervoor kiezen om het bedrag in één keer te betalen of in
3 maandelijkse termijnen van € 250,- excl. BTW.

Dit is een investering met een maximaal resultaat voor het verdere leven van een baby! Je kunt op elk gewenst moment instappen. Na aanmelding kun je direct beginnen met de lessen in de online leeromgeving, terwijl het volledige materialenpakket naar je wordt verzonden (kaartenset, geboorte flipover, boekje 9 magische fases, boekje 4 geboortefases, werkboek Hechtingsplan, werkboek Baby Body Language en werkboek Aan de slag met babybehoeftes).

WANNEER JIJ OUDERS EN HUN BABY BEGELEIDT VANUIT HET GEBOORTEVERHAAL…

 • zal de baby meer ontspannen en minder huilen
 • weet jij ouders concrete tips te geven
 • zullen ouders hun baby gaan begrijpen
 • ervaren ouders weer een roze wolk
 • ben je in staat op de lichaamstaal van een baby te vertalen
 • zul jij een pionier zijn op dit gebied
 • zal een baby weer beter slapen
 • zal jij enorme successen boeken met deze unieke methode
 • zal jij je gaan onderscheiden van andere hulpverleners
 • weten ouders de signalen van hun baby op de juiste manier te interpreteren
 • zullen ouders zich zelfverzekerder en écht gezien voelen
 • geef jij de baby en zijn ouders de allerbeste start
 • zal je merken dat het een enorme aanvulling is op wat je al doet

Ik ben al 15 jaar werkzaam in de geboortezorg en doe dit de afgelopen 8 jaar vanuit de kennis die ik heb opgedaan  vanuit Geboorte In Kaart.

Dit is een wereld van verschil. Ik zie nu pas écht de onderliggende behoefte van een baby. Doordat ik mijn begeleiding van de baby en zijn ouders afstem op wat de baby heeft meegemaakt, zie ik zoveel meer rust en verbinding in het jonge gezin dan voorheen. Iedere unieke manier van zwangerschap en geboren worden, vraagt écht een unieke manier van benaderen.

Zorg op maat heb ik pas echt kunnen bieden toen ik de visie van Geboorte In Kaart toepaste in mijn werkzaamheden als kraamverzorgende.

Met deze methode geven wij jou een concreet vertaalmiddel in handen.

 

VEEL GESTELDE VRAGEN

Wat is het verschil tussen dit babyprogramma en de GIK training?

In ons babyprgramma komen niet zozeer de geboortepatronen aan bod, maar worden alle onderliggende behoeftes van een baby uitgebreid behandeld. 21 Geboortepatronen zijn volledig herschreven naar babybehoeftes, zodat ouders hun baby exact datgene kunnen geven waar hun baby zo’n behoefte aan heeft.
Je vertaalt als het ware het gedrag van hun baby naar concrete handvatten.
Dus jij kan na onze babytraining het huilen, zijn lichaamstaal en zijn werkelijke behoeftes vertalen naar een plan van aanpak voor ouders. Je bent dus echt gericht op het prille begin van de baby en zijn ouders en die allereerste ALLERBELANGRIJKSTE hechting tot stand brengen…

Ouders hebben heel vaak géén idee dat de manier waarop ze met hun baby omgaan, hun baby vormt voor de rest van zijn leven. Ouders worden vaak bang gemaakt met ‘verwennen’ wanneer ze reageren op huilen of wanneer ze hun baby veel dragen. Wanneer jij ze uit kan leggen wat voor positief effect dit heeft op alleen al het brein van hun baby, staan ze veel sterker in hun schoenen en zullen ze makkelijker hun eigen pad kiezen met hun kleintje…

Ons 9 weken programma is veel meer gericht op het gedrag van kinderen (en volwassenen) en de daarbij behorende geboortepatronen. In deze training hebben we 37 geboortepatronen uitgewerkt, waarmee je ouders bewust maakt en inzichten geeft in het logische gedrag van hun kind en hoe ze hun kind hierin het beste kunnen begeleiden.

Dit is vanaf de peuter/kleuterleeftijd al toe te passen. Wij benoemen altijd dat ‘gedrag altijd logisch is’ en dat ouders dit pas écht gaan zien wanneer ze weten waarom hun kind zich op een bepaalde manier gedraagt.

Geboorte In Kaart laat ouders voornamelijk de onderliggende behoeftes van het gedrag zien. Gedrag wil begrepen worden, niet opgelost! En dat verliezen we nog wel eens uit het oog met z’n allen… Het is zó waardevol om ouders weer dichter bij hun kinderen te kunnen brengen door het geboorteverhaal in kaart te brengen. Er komt vaak nog zoveel pijn en verdriet (ook veel schuldgevoel) naar boven wanneer je hiermee aan de slag gaat… En dat is nou exact waarom dit zo effectief is. Je gaat altijd maar de kern van het ‘probleem’. We kijken never nooit niet naar het gedrag van het kind, we oordelen daar ook niet over (dat helpt je namelijk totaal niet verder), we sleutelen ook niet aan het gedrag van het kind, we maken alleen zichtbaar wat er ook daadwerkelijk aan het licht moet worden gebracht en dat is de onderliggende behoefte van het gedrag. Een kind gedraagt zich altijd op een bepaalde manier omdat hij als het ware zo is ‘geprogrammeerd’. Dit kan prenataal al zijn ontstaan, maar ook tijdens of na de geboorte. Wat de baby destijds gemist heeft is nu een (schreeuwende) behoefte geworden omdat een kind zich pas goed kan ontwikkelen als hij zich gezien, gehoord en geliefd voelt… En dat is wat je met ons 9 weken programma met name doet!

Ik ben geen zelfstandig ondernemer. Kan ik dit programma dan ook?

Dit babyprogramma is geschikt voor iedereen die werkzaam is in de geboortezorg. Daarbij kan jij dit progromma uiteraard ook volgen vanuit jouw rol als ouder.
De kennis en inzichten die je zult krijgen tijdens dit programma zullen van onschatbare waarde zijn voor de gezinnen die jij begeleidt.

Ik begeleid baby's en hun ouders met slaapproblemen en onrust. Is de training geschikt voor mij?

Dit babyprogramma is een hele waardevolle toevoeging in het begeleiden van ouders en hun baby met betrekking tot slaapproblematiek… Vaak is deze onrust te herleiden naar iets vanuit de zwangerschap, geboorte of wat zich (vlak) na de geboorte heeft afgespeeld…

Met dit babyprogramma breng je dit in kaart en kun je ouders voorzien van concrete handvatten om hun baby te geven wat hij nodig heeft… En dat heeft bijna altijd te maken met die eerste hechting en hun gevoel van veiligheid.

Wat houdt het materialenpakket in ?

De kaartenset zit inbegrepen bij het 6 weken programma.

De kaartenset, diverse (A4) posters en een gedrukt boekje over de 4 geboortefases woren naar jou opgestuurd.

In de 6 lessen zijn diverse materialen als download beschikbaar.

Hoe lang houd ik toegang tot deze training?

Er zit geen houdbaarheidsdatum aan de lessen. Je houdt levenslang toegang tot alle materialen en fimpjes die in de academie staan.

Ik heb geen vooropleiding in de geboortezorg, kan ik dan ook meedoen?

Ja, dit programma vereist geen bepaalde voorkennis en/of opleiding rondom de geboorte. Deze 6 weken geven jij voldoende tools en informatie om vanuit de visie van Geboorte In Kaart gezinnen te begeleiden.

Met dit babyprogramma geven wij je alles in handen om gezinnen te begeleiden van uit het geboorteverhaal.

Jouw hulp en begeleiding aan de baby en zijn ouders was al geweldig, maar wordt nu helemaal van onschatbare waarde.

Ouders van een onrustige baby willen niets liever dan gezien en gehoord worden in hun verhaal en hulp krijgen.

Na aanmelding maken wij jouw materialenpakket in orde en sturen deze naar je op. Je kan direct van start met de lessen in de academie. Er staat heel veel content op jou te wachten. Onderweg in dit programma kan je je vragen stellen en ervaringen delen in de besloten Facebook groep.

Wij willen je inspireren en willen dat jij keer op keer verbluffende resultaten zal behalen bij de gezinnen die jij begeleidt.