fbpx

Babybehoefte In Kaart

Geweldig dat jij als professional baby’s en hun ouders begeleidt! Door met deze jonge doelgroep te werken, kunnen problemen en baby-ongemakken al in een vroeg stadium worden onderkend en worden opgelost.

Door de innovatieve en unieke manier van kijken naar baby’s die Geboorte In Kaart biedt, zullen baby’s en hun ouders zich werkelijk gezien en gehoord voelen door jou als professional. Jij zal het verschil voor hen gaan maken!

Dit spiksplinternieuwe babyprogramma neemt je mee in de zwangerschap, geboorte én het eerste levensjaar. Daarbij hebben wij een kaartenset ontwikkeld, waarmee jij als babyprofessional uit de voeten kunt. Voor diverse geboortepatronen staan specifieke behoeften van een baby beschreven. Daardoor kan jij jouw begeleiding en plan van aanpak heel concreet voor ouders maken. Je wordt als het ware de vertaler tussen de baby en zijn ouders.

De prijs voor dit volledige programma met 6 weken online lessen, inclusief prachtig materialenpakket én live TRAININGSDAG in Apeldoorn kost € 1199,- excl. BTW.
Jij kunt direct aan het werk met de unieke materialen om ouders te helpen.

Je hebt de keuze om in een keer te betalen of in 5 termijnen van € 245,- per maand. 

Een investering met een maximaal resultaat voor het verdere leven van een baby!
Jij kan instappen op ieder gewenst moment. Na aanmelding kan jij gelijk van start met de lessen in de online leeromgeving. Het volledige materialenpakket krijg jij thuisgestuurd.

AANBIEDING VAN DIT JAAR!!  Een tweede live trainingsdag in Apeldoorn op 22 mei 2024. Hierdoor heb jij een live tweedaagse op 21 en 22 mei van 10.00 uur – 16.30 uur in het luxe van der Valk hotel.

WANNEER JIJ OUDERS EN HUN BABY BEGELEIDT VANUIT HET GEBOORTEVERHAAL…

 • zal de baby meer ontspannen en minder huilen
 • weet jij ouders concrete tips te geven
 • zullen ouders hun baby gaan begrijpen
 • ervaren ouders weer een roze wolk
 • ben je in staat op de lichaamstaal van een baby te vertalen
 • zul jij een pionier zijn op dit gebied
 • zal een baby weer beter slapen
 • zal jij enorme successen boeken met deze unieke methode
 • zal jij je gaan onderscheiden van andere hulpverleners
 • weten ouders de signalen van hun baby op de juiste manier te interpreteren
 • zullen ouders zich zelfverzekerder en écht gezien voelen
 • geef jij de baby en zijn ouders de allerbeste start
 • zal je merken dat het een enorme aanvulling is op wat je al doet

Ik ben al 15 jaar werkzaam in de geboortezorg en doe dit de afgelopen 8 jaar vanuit de kennis die ik heb opgedaan  vanuit Geboorte In Kaart.

Dit is een wereld van verschil. Ik zie nu pas écht de onderliggende behoefte van een baby. Doordat ik mijn begeleiding van de baby en zijn ouders afstem op wat de baby heeft meegemaakt, zie ik zoveel meer rust en verbinding in het jonge gezin dan voorheen. Iedere unieke manier van zwangerschap en geboren worden, vraagt écht een unieke manier van benaderen.

Zorg op maat heb ik pas echt kunnen bieden toen ik de visie van Geboorte In Kaart toepaste in mijn werkzaamheden als kraamverzorgende.

Met deze methode geven wij jou een concreet vertaalmiddel in handen.

 

 

VEEL GESTELDE VRAGEN

Wat is het verschil tussen dit babyprogramma en de GIK training?

In ons babyprgramma komen niet zozeer de geboortepatronen aan bod, maar worden alle onderliggende behoeftes van een baby uitgebreid behandeld. 21 Geboortepatronen zijn volledig herschreven naar babybehoeftes, zodat ouders hun baby exact datgene kunnen geven waar hun baby zo’n behoefte aan heeft.
Je vertaalt als het ware het gedrag van hun baby naar concrete handvatten.
Dus jij kan na onze babytraining het huilen, zijn lichaamstaal en zijn werkelijke behoeftes vertalen naar een plan van aanpak voor ouders. Je bent dus echt gericht op het prille begin van de baby en zijn ouders en die allereerste ALLERBELANGRIJKSTE hechting tot stand brengen…

Ouders hebben heel vaak géén idee dat de manier waarop ze met hun baby omgaan, hun baby vormt voor de rest van zijn leven. Ouders worden vaak bang gemaakt met ‘verwennen’ wanneer ze reageren op huilen of wanneer ze hun baby veel dragen. Wanneer jij ze uit kan leggen wat voor positief effect dit heeft op alleen al het brein van hun baby, staan ze veel sterker in hun schoenen en zullen ze makkelijker hun eigen pad kiezen met hun kleintje…

Ons 9 weken programma is veel meer gericht op het gedrag van kinderen (en volwassenen) en de daarbij behorende geboortepatronen. In deze training hebben we 37 geboortepatronen uitgewerkt, waarmee je ouders bewust maakt en inzichten geeft in het logische gedrag van hun kind en hoe ze hun kind hierin het beste kunnen begeleiden.

Dit is vanaf de peuter/kleuterleeftijd al toe te passen. Wij benoemen altijd dat ‘gedrag altijd logisch is’ en dat ouders dit pas écht gaan zien wanneer ze weten waarom hun kind zich op een bepaalde manier gedraagt.

Geboorte In Kaart laat ouders voornamelijk de onderliggende behoeftes van het gedrag zien. Gedrag wil begrepen worden, niet opgelost! En dat verliezen we nog wel eens uit het oog met z’n allen… Het is zó waardevol om ouders weer dichter bij hun kinderen te kunnen brengen door het geboorteverhaal in kaart te brengen. Er komt vaak nog zoveel pijn en verdriet (ook veel schuldgevoel) naar boven wanneer je hiermee aan de slag gaat… En dat is nou exact waarom dit zo effectief is. Je gaat altijd maar de kern van het ‘probleem’. We kijken never nooit niet naar het gedrag van het kind, we oordelen daar ook niet over (dat helpt je namelijk totaal niet verder), we sleutelen ook niet aan het gedrag van het kind, we maken alleen zichtbaar wat er ook daadwerkelijk aan het licht moet worden gebracht en dat is de onderliggende behoefte van het gedrag. Een kind gedraagt zich altijd op een bepaalde manier omdat hij als het ware zo is ‘geprogrammeerd’. Dit kan prenataal al zijn ontstaan, maar ook tijdens of na de geboorte. Wat de baby destijds gemist heeft is nu een (schreeuwende) behoefte geworden omdat een kind zich pas goed kan ontwikkelen als hij zich gezien, gehoord en geliefd voelt… En dat is wat je met ons 9 weken programma met name doet!

Ik ben geen zelfstandig ondernemer. Kan ik dit programma dan ook?

Dit babyprogramma is geschikt voor iedereen die werkzaam is in de geboortezorg. Daarbij kan jij dit progromma uiteraard ook volgen vanuit jouw rol als ouder. 
De kennis en inzichten die je zult krijgen tijdens dit programma zullen van onschatbare waarde zijn voor de gezinnen die jij begeleidt. 

Ik begeleid baby's en hun ouders met slaapproblemen en onrust. Is de training geschikt voor mij?

Dit babyprogramma is een hele waardevolle toevoeging in het begeleiden van ouders en hun baby met betrekking tot slaapproblematiek… Vaak is deze onrust te herleiden naar iets vanuit de zwangerschap, geboorte of wat zich (vlak) na de geboorte heeft afgespeeld…

Met dit babyprogramma breng je dit in kaart en kun je ouders voorzien van concrete handvatten om hun baby te geven wat hij nodig heeft… En dat heeft bijna altijd te maken met die eerste hechting en hun gevoel van veiligheid.

Wat houdt het materialenpakket in ?

De kaartenset zit inbegrepen bij het 6 weken programma. 

De kaartenset, diverse (A4) posters en een gedrukt boekje over de 4 geboortefases woren naar jou opgestuurd. 

In de 6 lessen zijn diverse materialen als download beschikbaar.

Hoe lang houd ik toegang tot deze training?

Er zit geen houdbaarheidsdatum aan de lessen. Je houdt levenslang toegang tot alle materialen en fimpjes die in de academie staan.

Ik heb geen vooropleiding in de geboortezorg, kan ik dan ook meedoen?

Ja, dit programma vereist geen bepaalde voorkennis en/of opleiding rondom de geboorte. Deze 6 weken geven jij voldoende tools en informatie om vanuit de visie van Geboorte In Kaart gezinnen te begeleiden. 

Met dit babyprogramma geven wij je alles in handen om gezinnen te begeleiden van uit het geboorteverhaal.

Jouw hulp en begeleiding aan de baby en zijn ouders was al geweldig, maar wordt nu helemaal van onschatbare waarde.

Ouders van een onrustige baby willen niets liever dan gezien en gehoord worden in hun verhaal en hulp krijgen.

Na aanmelding maken wij jouw materialenpakket in orde en sturen deze naar je op. Je kan direct van start met de lessen in de academie. Er staat heel veel content op jou te wachten. Onderweg in dit programma kan je je vragen stellen en ervaringen delen in de besloten Facebook groep.

Wij willen je inspireren en willen dat jij keer op keer verbluffende resultaten zal behalen bij de gezinnen die jij begeleidt.