fbpx

Gedrag is een uiting van dat wat er eerder als overweldigend werd ervaren


We worden niet gestuurd door vrije wil, maar grotendeels door onbewuste processen.

We denken dat we bewust oordelen, vergelijken en kiezen, maar dat klopt niet.

95% van ons gedrag is onbewust! Hoe kunnen we dan in hemelsnaam gedrag aan- of afleren, wanneer wij gestuurd worden vanuit ons onbewuste,

Overweldigende prenatale of geboorte-ervaringen worden sterk verankerd in ons onbewuste Dit heeft dus een blijvende impact op hoe je later in het leven staat. Iemand die uit zijn vel springt, heeft geen keuze om tot 10 te tellen, dat gebeurt al voordat hij hier ook maar 3 seconden over na heeft kunnen denken. Het gedrag komt dus voort uit eerdere onverwerkte overweldigende ervaringen, die misschien zelfs wel traumatisch zijn geweest. 

Aller ervaringen die een baby opdoet tijdens de zwangerschap, zijn geboorte en de eerste periode daarna zijn van blijvende invloed op zijn denken en het gedrag. Dit is het belangrijkste uitgangspunt van Geboorte In Kaart in het begeleiden bij groei en ontwikkeling. 

Het werken met onze concrete methode om geboortepatronen te vertalen, biedt verschillende voordelen:
1. het helpt om complexe en vaak onbewuste processen die tijdens de zwangerschap en geboorte inzichtelijk te maken.  Door dit te begrijpen en dmv de kaartenset te verhalen naar patronen en overtuigingen die ons leven beïnvloeden, zullen jouw cliënten zich bewuster worden van hun eigen overtuigingen en gedrag.

2. hoe concreter de methode is om geboortepatronen te vertalen en de onderliggende behoeftes te zien, helpt dit om blokkades en beperkende overtuigingen op te sporen en te transformeren. Geboorte In Kaart spreek het lichaamsgeheugen aan en komt zo snel bij de kern van het probleem.

3 het werken met een concrete methode zorgt voor  meer helderheid en focus in het proces van persoonlijke ontwikkeling. Door te werken met een gestructureerde methode,  geeft dit zowel jou als jouw cliënt houvast. Jullie kunnen je volledig concentreren op specifieke doelen en veranderingen die jullie willen bereiken.f

Kortom, het werken met een concrete methode om geboortepatronen te vertalen, biedt voordelen zoals meer inzicht, bewustzijn en groei, evenals meer focus en structuur in het proces van persoonlijke ontwikkeling.

 START NU MET DE VOLLDIGE GIK JAAROPLEIDING

Jij doet mee met ons veelzijdige en complete programma voor € 1849,- excl. BTW.

Jij krijgt levenslang toegang tot alle lessen, ontvangt het materialenpakket en komt live bij ons een trainingsdag volgen.

Je hebt de keuze om in een keer te betalen of in 10 termijnen van € 189,- per maand. 

HIER ZITTEN  2 TICKETS VOOR EEN TRAININGSDAG BIJ INBEGREPEN. 
1. GIK & CONNECT LIVE op woensdag 27 maart 2024 van 10.00 – 16.30 uur in Apeldoorn
2. Online KICK START op dinsdag 19 maart 2024 van 10.00 – 15.30 uur. 

Hiermee geven wij je álles van ons wat nodig is om GIK met groot succes in te zetten.

 

Je ontvangt een prachtig materialenpakket

De training van Geboorte In Kaart bevat 3 maanden lang wekelijkse lessen.

Na aanmelden, kan je gelijk starten met het inzetten van de kaarten in jouw praktijk. De kaartensets, het handboek, een werkboek, geboortefasekaarten, reader en GIK posters sturen wij per post naar je toe. 

Je kan starten wanneer het jou uitkomt, je hebt levenslang toegang tot de online lessen en jouw toegang tot 1 live online trainingsdag is inbegrepen.

Persoonlijke live begeleiding van ons

Op 27 maart 2024 verzorgen wij een online trainingsdag. Deze dag zorgt ervoor dat jij buiten alle lesstof om, nog meer informatie en verdieping aangeboden krijgt. Deelname aan deze dag is een zeer grote pré en maakt dat je een KICK START kan ervaren in het werken met de materialen en de methodiek. 

GIK & CONNECT

Om het maximale uit jezelf en de training te halen is verbinding met anderen essentieel. Vanuit deze verbinding is groei mogelijk op zowel persoonlijk als zakelijk vlak.
Daarom nodigen wij je van harte uit voor een live trainingsdag in Apeldoorn op
27 maart 2024. 
Deze dag zal een combinatie van informatie en ervaring zijn, waarin jij en jouw geboorteverhaal centraal staan. 

Herken jij jezelf in onderstaande punten?

Ik voel vaak dat er een belangrijk puzzelstukje mist in het begeleiden van mijn cliënten

Ik voel dat gedrag niet iets is wat op zichzelf staat

Ik voel dat GIK een enorme aanvulling zal zijn op mijn manier van werken

Ik vraag altijd naar zwangerschap en geboorte, maar weet vervolgens de informatie niet juist te interpreteren.

Iedere keer weer kom ik terug op de website van Geboorte In Kaart.

Ik wil me meer zichtbaar maken met mijn bedrijf

Ik wil verbluffende resultaten boeken met kinderen en ouders

Waarom komt mijn praktijk maar niet van de grond?

Ik voel aan alles dat de kennis rondom geboortepatronen nodig is om mijn praktijk te laten groeien

Ik wil me zelfverzekerd voelen tijdens de begeleiding van mijn cliënten.

Ik weet dat kinderen met hun gedrag iets willen vertellen.

Ik wil me onderscheiden in mijn vakgebied.

Ik wil meer cliënten in mijn praktijk

Ik vind het prettig om kennis vanuit de geboortepsychologie concreet toe te passen.

DE METHODIEK BESTAAT UIT TWEE FASES

Bij de eerste fase behoort de FIRST STEP kaartenset.
Deze unieke set bestaat uit 3 stapels kaarten. De eerste stapel telt 36 vragenkaarten die jou helpen om alle informatie te vergaren die je nodig hebt van jouw cliënt.

De tweede stapel telt 37 kaarten met daarop alle geboortepatronen met typerende gedragskenmerken. Op de achterzijde staan indrukwekkend mooie foto’s die het betreffende patroon verbeelden. In samenwerking met het platform Geboortefotografen hebben wij deze foto’s verkregen. In het bijzonder danken wij Gerjanne Immeker van NIEUWLEVEN Geboortefotografie.

De derde stapel telt 90 kwaliteitenkaarten. Deze kaarten laten zien welke talenten er schuilgaan achter het geboorteverhaal.

Bij de tweede fase van het in kaart brengen van het geboorteverhaal, is de NEXT LEVEL kaartenset nodig.
Dit bestaat uit 37 behoeftekaarten, die overeenkomen met de 37 geboortepatronen kaarten uit FIRST STEP.

Deze prachtige NEXT STEP kaarten helpen jou en je cliënt verder om aan de slag te gaan met datgene wat in kaart is gebracht.

Het in kaart brengen van het geboorteverhaal is dus de eerste belangrijke stap die alles vanuit het onderbewuste naar het bewustzijn tilt, waardoor je er ook daadwerkelijk mee aan de slag kan.

 

Gedrag is altijd logisch!

VEEL GESTELDE VRAGEN

Ik ben geen zelfstandig ondernemer. Kan ik dit programma dan ook volgen?

Geboorte In Kaart is geschikt voor iedereen die ooit geboren is…. De kennis en inzichten die je tijdens alle online lessen en trainingsdagen vergaart, is een verrijking voor iedereen.
Buiten dat je leert hoe je de kaarten kan inzetten tijdens jouw werken, zal het kijken naar mensen blijvend veranderen. Vanuit ‘begrijpen’ van gedrag van jezelf en anderen, kan de visie van Geboorte In Kaart toegepast worden binnen ieder werkveld. Als zelfstandig ondernemer, in loondienst of als ouder.

Dus ja, het is ook geschikt voor jou! Er gingen je al diverse deelnemers voor die geen zelfstandig ondernemer zijn.

Is het ook mogelijk om in termijnen te betalen?

Ja, je kan ervoor kiezen om in 10 gelijke maandelijkse termijnen te betalen. 

Hoe gaat het verder nadat ik de training heb afgerond?

Tijdens de online training zullen wij jou toevoegen aan de besloten Facebook groep Het Geboortekanaal. Hierin zitten alle deelnemers van Geboorte In Kaart. In deze groep wordt veel informatie en casuïstiek gedeeld. Er heerst een prettige sfeer waarin ruimte is voor tips, feedback en het uitwisselen van ervaringen.

Ik werk met volwassenen. Is dit programma dan ook voor mij geschikt?

Absoluut! Zoals eerder gezegd is Geboorte In Kaart interessant voor iedereen die ooit geboren is. Ook al staan volwassenen wat betreft jaren verder af van de geboorte, is ook hun gedrag ontstaan en mede bepaald door zwangerschap en geboorte. Juist door volwassenen inzicht te bieden over de kern van het probleem, is verandering van hardnekkige gedragspatronen vele malen gemakkelijker.

Hoe lang houd ik toegang tot de lessen?
Er zit geen houdbaarheidsdatum aan de lessen. Je houdt levenslang toegang tot alle materialen en fimpjes die in de academie staan.
Is Geboorte In Kaart voor iedere ondernemer geschikt?

Ja, het is voor iedere ondernemer geschikt. Het feit dat jij op deze website aan het lezen bent, geeft al aan dat er ‘iets’ is wat jou triggert. Je voelt dat er iets is wat jou aantrekt tot geboortepatronen. Kennis hebben van eigen geboortepatronen heeft direct te maken met eigen zichtbaarheid als ondernemer. Hoe vind jij het om als ondernemer zichtbaar te worden? Wat zou er met jouw bedrijf gebeuren als je écht zichtbaar wordt? 

Is deze training zweverig?

Totaal niet! Geboortepatronen en alle kennis en informatie die wij delen is vergaard door meer dan 30 jaar lang wetenschappelijk onderzoek. Wel heeft de training van Geboorte In Kaart een holistische kijk op gedrag en mens-zijn in de breedste zin van het woord. Wij staan met beide benen op de grond en geven jou met hoofd en hart de informatie en handvatten die nodig zijn om het maximale uit de training te halen. 

Op welke informatie is de methode van GIK gebaseerd?

Wij houden ons bezig met de zogenaamde pré- en perinatale psychologie.  Deze psychologie richt zich op de prenatale periode en geboortetrauma’s op basis van de inzichten en de leer van o.a. William Emerson, David Chamberlain, Thomas Verny en Frank Lake. 

Geboortepsychologie is gebaseerd op principes uit de epigenetica en neurowetenschappen. Een tamelijk ingewikkelde studie waarnaar veel  onderzoek wordt gedaan. Al deze materie ‘snorren wij voor jou op’, veelal vanuit het buitenland en maken hier een concrete, eenvoudige methodiek van. 

Geboortepsychologie brengt onze vroegste patronen aan het licht en legt een basis voor onze gezondheid.

Hoeveel studiebelasting is er gemiddeld per week?

Het woord studiebelasting heeft een bepaalde negatieve associatie. De tijd die jij investeert in jouw eigen proces is voor iedereen verschillend. Bij iedere les hebben wij een prachtig werkboek gemaakt die jouw eigen proces volledig in kaart brengt, waardoor ook jouw belemmerende patronen en overtuigingen in kaart worden gebracht. De een kan daar relatief snel bij omdat zij er meer bekend mee is. Voor een ander is dit geheel nieuw en is het even zoeken en puzzelen. Je kan uitgaan van een gemiddelde tussen de 2 en 4 uur per les. En dat voelt totaal niet als verplichting, eerder als een verrijking van je leven.
En het goede nieuws is dat je levenslang toegang houdt. Je kan de lessen in jouw tempo volgen én altijd weer opnieuw oppakken.

Heelt Geboorte In Kaart ook echt het geboortetrauma?

We leven voor 95% vanuit ons onderbewuste. We handelen dus eigenlijk continue vanuit ons onderbewuste. En laat nou ook net daar o.a. jouw geboorte-ervaringen liggen opgeslagen. Geboortepatronen zorgen ervoor dat we constant weer terugvallen in onze oude gewoontes. Die geboortepatronen zitten ons flink in de weg en werken vanuit het onderbewuste.

Wanneer we deze geboortepatronen vanuit het onderbewuste naar het bewuste tillen, worden ze zichtbaar en voelbaar en kan je ermee aan de slag. De oordelen halen we er af, we onderzoeken de herkomst van de overtuigingen en we gaan samen kijken hoe we dit om kunnen buigen naar iets positiefs en krachtigs.
En wanneer je met empathie naar jezelf kan kijken, kun je dat ook naar anderen en dan vindt er heling plaats.

Kan ik de kaartenset ook los bestellen?

Als we een kwartje hadden gekregen voor iedere keer als deze vraag aan ons werd gesteld, waren we schathemeltje rijk geweest! Er is zoveel vraag naar en dat begrijpen wij maar al te goed. Maar om de kaartenset op de juiste manier in te zetten in jouw werken, is het écht onmisbaar om de training te volgen.

Neem je ook je eigen geboorteverhaal onder de loep?

Door middel van de werkboeken en de kaartenset ben je in staat om je eigen geboorteverhaal volledig onder de loep te nemen. Echter heeft iedereen zijn blinde vlekken en daarvoor hebben wij een ‘buddy’ in het leven geroepen. Iemand die net als jij de training volgt of al heeft afgerond en die graag wil dat er een blik wordt geworpen op haar geboorteverhaal. Een win – win situatie. Enerzijds ervaar je hoe waardevol het is om jouw eigen geboorteverhaal in kaart te laten brengen. Anderzijds ervaar je hoe waardevol het is om bij iemand het geboorteverhaal in kaart te brengen. Een ervaring die je zekerheid geeft wanneer jij start met een consult in je eigen praktijk. 

Wat voegt dit toe in mijn praktijk als ik al kennis heb op het gebied van pré- en perinatale psychologie?

Het zal je blik op gedrag VOORGOED veranderen. Je kan niet meer normaal kijken naar het gedrag van kinderen omdat je weet wat er iets schuilgaat achter bepaald gedrag. Dat ze middels gedrag hun verhaal vertellen.

Wanneer ouders ineens beseffen dat hun kind geen “lastig gedrag” laat zien, maar dat ze middels hun gedrag wat willen vertellen, zijn ze altijd geraakt en direct bereid om naar het verhaal van hun kind te luisteren. Je zult direct verandering in het gedrag van het kind gaan waarnemen omdat ouders er ineens voor open staan en het kind zich gezien en gehoord voelt.  Het kind heeft dan ineens zijn “lastige” gedrag niet meer nodig omdat ouders de verbinding zijn aangegaan met zijn diepste angsten en pijn, namelijk zijn geboorteverhaal.
 
Het in kaart brengen van het geboorteverhaal brengt jou direct tot de kern van het probleem. Laat direct zien waar bepaald gedrag vandaan komt en wat de onderliggende behoeftes zijn. De onderliggende behoeftes van het kind zal centraal staan tijdens de begeleiding van dit kind. Want deze gemiste behoeftes in zijn geboorteverhaal is een rode draad geworden in zijn leven.
 
En hij zal net zolang dit rode draad blijven volgen totdat zijn behoeftes worden gezien, gevoeld en ingewilligd. Je weet al in 1 sessie waar je mee aan de slag kan bij het kind.
Je leert buiten het in kaart brengen ook tal van werkvormen hoe je met het kind aan zijn geboorteverhaal kan werken. En dat is magisch! Kinderen spelen het uit voor je ogen…
Ouders staan iedere keer weer zo versteld van de ervaringen die kinderen over hun geboorte kunnen laten zien. Tot de meest bizarre details aan toe.
 
Dankzij de kaartenset wordt jouw kennis concreet vertaald middels de kaarten. Ouders lezen hun kind op de geboortepatronen kaarten en slaan stijl achterover dat dit bestaat. Hiermee ontstaat er een vertrouwensband tussen jou en je cliënt wat nodig is om stappen te zetten.

Kan ik tijdens het online programma mijn vragen stellen?

Tijdens de online training heb je de mogelijkheid om jouw vragen m.b.t de lessen of je eigen proces te stellen in de Facebookgroep Onderweg met GIK. We geven daar uitgebreid antwoord op en helpen je daarmee echt weer een stapje verder. Wanneer je de training hebt afgerond, is het mogelijk om je in te schrijven voor een twee wekelijkse Q&A.

Wat nou als ik “achter loop”, met de lessen, hoelang blijven ze dan nog inzichtelijk?

Bij ons kun je eigenlijk niet achter lopen want je doet alles in je eigen tempo. Soms komen er onverwachtse situaties tussendoor waardoor het op een lager pitje komt te staan en ook dat is goed. Je blijft levenslang toegang houden tot de lessen dus je kan het weer oppakken wanneer jij hier klaar voor bent.

Ik ben totaal niet handig met computers, is deze online training dan wel te volgen door mij?

We hebben meerdere mensen gehad in de training die zichzelf als “digibeet” zagen en er prima uit kwamen met de lessen. Alles is zeer overzichtelijk opgezet en het wijst zich echt vanzelf. Wanneer je toch vastloopt met iets, zijn wij uiteraard altijd bereid om je te ondersteunen hierin. Daar zijn we immers voor.

Ervaringen van bestaande deelnemers

Geboorte in Kaart heeft mij persoonlijk gebracht dat ik mezelf, mijn eigen patronen en die van mijn kinderen doorzie.
Professioneel brengt Geboorte in Kaart mij elke dag nog weer zoveel ‘Huh, maar dat is logisch!’ en ‘ooooh, wauw! Nu snap ik het!’. Mijn IB’er, collega’s maar ook steeds meer ouders weten me te vinden wanneer ze meer zoeken dan alleen wat ze nu zien. Begrip voor en hulp met hun zoon of dochter in de basisschoolleeftijd. En vaak brengt het hen als ouder ook nog weer zoveel kennis over hunzelf. Op de schoolwc heb ik gehangen ‘gedrag is niets meer dan een uiting van een behoefte, wil je die behoefte snappen, begin dan bij de wortel van het gedrag’…
Annemieke Boom

Leerkracht basisonderwijs

Geboorte in Kaart is zowel persoonlijk als zakelijk heel waardevol voor mij! Om te beginnen heb ik door mijn eigen start in kaart te (laten) brengen, veel meer inzicht gekregen in mijzelf en de manier waarop ik dingen mijn leven ervaar en erop reageer en daardoor begrijp ik mijzelf veel beter en heb ik de mogelijkheid andere keuzes te maken in mijn reactie op die dingen.
Verder heeft het de richting en werkwijze van mijn praktijk totaal veranderd. Uitgaan van het zwangerschaps- en geboorteverhaal is de basis van waaruit ik werk, of dat nu met volwassenen (vaak ouders) is met wie ik hun eigen start in het leven in kaart breng en die dat wat ik zelf ervoer dan ook kunnen ervaren, of met hun jonge kinderen wiens verhaal dan centraal staat. Ik zie in mijn praktijk dat dit laatste ouders veel meer inzicht in de onderliggende reden van het gedrag geeft dat hun jonge kinderen laten zien, en boven handvatten om hiermee om te kunnen gaan op een manier die tegemoet komt aan de behoeften van hun kinderen, waardoor zowel bij kinderen als ouders veel meer rust ontstaat. Ik denk dat dit ook precies is waardoor Geboorte in Kaart zo goed werkt: door aan de behoeften van kinderen tegemoet te komen, voelen zij zich echt gezien en begrepen, wat rust en een veilig gevoel geeft en waardoor gedrag kan veranderen.
Hanrike Klijnstra - Berkhof

Coach

Geboorte in Kaart is voor mij bepalend geweest voor wat ik nu doe. Een giga- afslag in mijn persoonlijk leven. Eigenlijk nog bepalender dan de Kindercoach opleiding die ik heb gevolgd. Alhoewel ik daar door de film “What baby’s want” geactiveerd ben. Oké, even bepalend. In ieder geval levensveranderend. Want het heeft mijn leven veranderd. Het heeft mij anders leren kijken naar wie ik ben, wat ik voel en vooral hoe ik mij gedraag. En dat was tot dat moment onbewust vaak vanuit mijn overlevingsmechanismes. Ik leerde mijzelf begrijpen vanuit mijn geboorteverhaal en metname de onderliggende behoeftes herkennen die nog zo’n aandacht nodig hadden. Welke ik vanuit dat weten aan mijzelf kon geven. Door te voelen en doorvoelen. En vanuit die ervaring naar mijn eigen kinderen gekeken. Geadopteerd als kleine baby’s. Ik begreep altijd al hun behoeftes, echter door GIK nog zoveel beter. Wat voor hun ontwikkeling ook weer zo bepalend is geweest. Veilig hebben kunnen hechten.

Ik kan alleen nog maar vanuit die blik naar mensen kijken. Daarna heb ik verdiepingsdagen bij Anna Verwaal gevolgd en zit nu met kop en oren in de combi van zwangerschap/geboorte met je lijf en brein zien vanuit de Germaanse geneeskunde hij Willemijn Trip. Het overlapt elkaar en loopt in elkaar over als een rode draad. Daarnaast volg ik nu een Systemische opleiding bij Katelijne Vermeulen waar ook de start van ons leven een bepalende factor in is. Dus bij wat of wie ik ook tegenkom, hoe ik het ook aanvlieg, de start van ons bestaan is de kern. Daar ligt de sleutel om in je gouden wortels te komen.

GIK is een praktische, efficiënte tool om samen met ouders mee te werken. Naast het triggeren van het lichaamsgeheugen, wat eigenlijk een soort van regressie is bij mij, is het ook zo heerlijk om er vanuit het ‘hoofd’ naar te kunnen kijken. Wat het vooral niet zweverig maakt, het wordt juist tastbaar. Vooral als het voor ouders nieuwe materie is.

GIK heeft mijn ziel in beweging gezet waardoor ik nu met heel mijn ziel en zaligheid ouders het goud van hun kind kan laten zien. Hoe mooi wil je het hebben✨✨✨
Oh ja, mijn doelgroep. Ik ben Dé Kindercoach voor Ouders
Jeltje Weijer - Greidanus

Dé kindercoach voor ouders